Studio Olivier

Interieur

WAKZ Duingebied

De twee verpleegafdelingen van het Willem-Alexander Kinderziekenhuis (WAKZ) gaven we al vorm in de thema’s bos en strand. Warmte, geborgenheid en een eigen identiteit waren daarbij belangrijk. Nu mochten we aan de slag met de ondersteunende afdeling, waar kinderen komen voor testen en gesprekken met bijvoorbeeld psychologen en diëtisten. Ook kunnen zij hier een schooltje bezoeken.

Passend thema
Omdat de ondersteunende afdeling onderdeel vormt van een groter geheel, moest de vormgeving aansluiten op de bestaande vormgeving. We kozen daarom voor het thema duin. We wilden kinderen het gevoel geven alsof er een zacht briesje over de afdeling waait, waardoor zij zich in de duinen wanen.

Spreekkamers
Op de afdeling zijn twee spreekkamers, voor gesprekken en testen. Elke spreekkamer heeft een unieke print gekregen, die de ruimte eigen en warm maakt. De prints bestaan uit licht vervaagde foto’s van een duinlandschap, gecombineerd met de transparante vorm van duingras en illustraties van vogels die in de duinen leven. Zo ontstaat een zachte, kleurrijke print, die de spreekkamers een prettige sfeer geven.

Ook de deuren kregen een print. Doordat deze translucent is, sijpelt het licht uit de kamers door in de gang, maar blijft de privacy gewaarborgd.