Studio Olivier

Identiteit

Opdrachtgever: Loevestein

Wie er ooit geweest is zal het herkennen; de grootsheid die je omarmd zodra je het gebied van Slot Loevestein betreed. De plek ademt historie, maar Loevestein is veel meer dan historie: Loevestein is nu!

Opdracht

Daarom zijn wij gevraagd om een nieuwe huisstijl te ontwikkelen die laat zien waar Loevestein voor staat. Loevestein is; stoer, robuust, historie, maar vooral NU. Laat het maar zien!

Kleuren

Als basiskleur is er gekozen voor voor diepblauw. De kleur is stoer en robuust en past daardoor perfect bij Loevestein. Als tweede kleur is er gekozen voor een contrasterende oranje kleur. De scherpe kleur is alles wat de blauwe basiskleur niet is, oranje is een signaalkleur. De kleuren samen vormen dan ook een stevige balans, die af en toe wordt aangevuld door een rustig olijfkleurig groen. Deze kleur is niet zomaar gekozen, maar valt terug op het vele groen dat Holland kenmerkt.

Typografie

Wie aan Loevestein denkt, zal wellicht meteen denken aan de middeleeuwen en aan ridders. Logisch dat er een sierlijk en klassieke typografie wordt verwacht. Echter wil Loevestein juist laten zien dat ze veel meer zijn dan de middeleeuwen. Loevestein is een baken voor historie die tot de dag van vandaag actueel kan zijn.

Dit heeft ertoe geleidt dat er voor een hele stoere strakke letter is gekozen. Deze letter verruimd het beeld van Loevestein en onderstreept haar stoere en robuuste karakter.

Logo

De stoere strakke style in de typografie is doorgetrokken naar het logo. De eenvoudige lijnvoering zorgt voor een duidelijk en robuust silhouet van het iconische Slot. Het jaar 1358 duidt op de start van de bouw van Loevestein en staat voor de vele jaren aan geschiedenis die het Slot kent.

Kader

Loevestein wil haar historie gebruiken om de maatschappelijke kwesties van nu te kunnen bespreken. Loevestein wil geen waardeduiding maar waardeverheldering.

Om die reden hebben wij gekozen om alle uitingen voor Loevestein in kaders te zetten. De kaders laten zien dat de informatie losgesneden kan worden en dat er over gediscussieerd kan worden. Het geeft de bezoeker de kans om zelf of in gesprek een mening te vormen over de gegeven informatie.

Portfolio