Studio Olivier

Boek ontwerp

COLOUR & JOY

Kleurrijk, dik en eigentijds. Dat moest Colour worden én uitstralen. Een nieuw magazine voor christelijke tienermeiden van nu.

ONTWERP

Bij het ontwerpen kregen we alle vrijheid. Een uitdagende, maar complexe puzzel om de mix van schrijfopdrachten, DIY-opdrachten, teksten en tips op een aantrekkelijke, eenduidige manier te presenteren. Tegelijkertijd moest het blad goed leesbaar zijn en ruimte bieden om opdrachten in te vullen.

VAN HEILIGE DRIE-EENHEID TOT HAND DRAWN

De Heilige Drie-eenheid vormt de basis van het christelijk geloof. Vader, Zoon en Heilige Geest vormen samen een driehoek, die overal in het ontwerp terugkomt. Vanuit het idee dat het geloof zich verwikkelt met mensen, zijn de driehoeken in het binnenwerk transparant. Ze lopen over in de gebruikte foto’s en worden samen één. Alle overige elementen zijn speels en hand drawn. Passend bij de doelgroep.

Kleurrijk, dik en eigentijds

Ontwerp Joy magazine

Colour bleek een succes en kreeg een vervolg: Joy. Qua vormgeving herkenbaar in lijn met de eerdere editie, maar met een heel eigen gezicht. Met pastelkleuren en een dubbele laag waterverfvlekken voor diepte en dynamiek.

Portfolio